شناخت اختلال دو قطبی در نوجوانان به وضوح مشخص شدهاست . با این حال , علیرغم مطالعات متعدد در مورد این موضوع در طول پانزده سال گذشته , این موضوع بحثبرانگیز است . از آنجا که تشخیص اختلال دو قطبی در کودکان در ده سال گذشته افزایشیافته است , متخصصین بالینی , محققان , والدین , و دیگر کسانی که به کودکان اهمیت میدهند در شگفت هستند که علت این افزایش چشمگیر در تشخیص اختلال دو قطبی کودکان چیست یا به خاطر عدم تشخیص , اشتباه و یا یک روند تشخیصی است ? در پاسخ به این افزایش , هم علاقه بالینی و هم پژوهشی در اختلالات دو قطبی کودکان افزایشیافته است که شامل بررسی مجدد معیارهای تشخیصی این بیماری براساس یافتههای عصبشناسی و تکاملی است.
اختلال دو قطبی یک اختلال بالینی بسیار شدید است که در آن حالت به طور معمول از قطب جنون شادی و یا تحریکپذیری شدید به افسردگی و از دست دادن علاقه یا لذت تغییر میکند . قسمتهای مختلف بیماری با علایم افسردگی و افسردگی مشخص میشوند .
اختلال دو قطبی را میتوان به دو گروه عمده - دو قطبی اول و دو قطبی تقسیم کرد , گرچه گسترش بیشتر طیف دوقطبی ممکن است مربوط به ارتباط بالینی باشد .
اختلال نوع i با سابقه حداقل یک اپیزود جنون , با یا بدون علایم افسردگی مشخص میشود .
اختلال نوع دو قطبی با حضور علایم افسردگی و شکل کمتری از شیفتگی مشخص میشود .
دوره بین دورههای حاد بیماری ممکن است ماهها و یا حتی سالها قبل از این بیماری باشد , اما پس از آن دورههای بدون علامت تمایل به کاهش دارند . چرخه سریع یک نوع خاص از دوره است که با وقوع چند اپیزود در سال تعریف میشود .
اختلال دو قطبی در کودکان و نوجوانان
اختلال دو قطبی به دلیل شروع زود هنگام و بیماری مزمن , طولانی و عودکننده همراه با آسیب زیاد , مشکل بهداشتی قابلتوجهی است . در کودکان و نوجوانان این بیماری به محدودیتهای کارکردی قابلتوجه و میزان بالای بستری روانی منجر میشود . براساس مطالعات گذشتهنگر , 62 % افراد بزرگسال مبتلا به اختلال دو قطبی اول علایم اولیه خود را قبل از سن ۱۸ سالگی داشتند .
تشخیص
برای تشخیص اختلال دوقطبی i در نوجوانان , از معیارهای بزرگسال ( dsm - iv ) به غیر از آن استفاده میشود .
شیفتگی دارد .
شادی باید بیشتر اوقات ( در طول چند روز گذشته ) ارائه شود .
تحریکپذیری باید ذکر شود که اگر اتفاقی باشد , شدید , منجر به اختلال در عملکرد میشود و در شخصیت و یا خارج از آن نیست .
پدیدار شناسی خاص اختلال دو قطبی در نوجوانان به شرح زیر است :
قسمتهای بیشتر از جنون محض
زودرنجی مکرر و رفتار پرخاشگرانه :
این بیماری ممکن است منجر به بروز خطاهای تشخیصی در ۹۸ % موارد شود .
ناهنجاریهای جنسی ,
واژههای کلیدی : اختلال کاستی توجه / بیشفعالی , سو مصرف مواد , اختلال سلوک و اضطراب
ویژگیهای بالینی مانند سرمستی , خودبزرگبینی , افکار مسابقهای , و کاهش نیاز به خواب , برای شیفتگی همراه با اختلال دوقطبی اولیه , برای تمایز آن از بیماران مبتلا به adhd اولیه , معمول هستند .
منبع سایت علم روز
- ۹۷/۱۰/۲۲